هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی چیست؟
  • تعاریف هوش مصنوعی
  • شروع و رهیافت های هوش مصنوعی
  • کاربردهای هوش مصنوعی
  • شاخه های هوش مصنوعی در دانش رایانه

تعاریف هوش مصنوعی

هوش مصنوعی یا به اختصار AI  مخفف (Artificial intelligence) هوش ظهور یافته توسط ماشین در مقابل هوش انسان و جانداران است. ماشینی که عملکردهای «شناختی» همچون «یادگیری» و «حل مسئله»، را از روی ذهن انسان‌ها تقلید می‌کند. هوش مصنوعی به هوشی که یک ماشین از خود نشان می‌دهد یا به دانشی در کامپیوتر که سعی در ایجاد آن دارد گفته می‌شود. همچنین آنرا «دانش شناخت و طراحی عامل‌های هوشمند» تعریف کرده‌اند.

شروع و رهیافت های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی از ۱۹۵۶ میلادی تبدیل به شاخه‌ای آکادمیک شد و در این سالها برروی رهیافتهایی همچون: بانک‌های بزرگ اطلاعات و دانش ، شبیه‌سازی مغز، مدل‌سازی حل مسئله و تفکر توسط مغز انسان، منطق صوری و تقلید رفتار جانوران کارکرده است تا ماشینی بسازد که از انسان بهتر کارکند. اساس کار هوش مصنوعی بر سامانه هایی است که به‌طور منطقی فکر می‌کنند، به‌طور منطقی عمل می‌کنند، مانند انسان فکر می‌کنند، مانند انسان عمل می‌کنند.
در پیشرفت های 23 سال اول قرن ۲۱ میلادی، یادگیری ماشینی که شدیداً از آمار ریاضیاتی بهره می‌برد در این حوزه غلبه داشت و این فناوری اثبات کرد که به شدت موفق است و به حل چندین مسئله چالش‌برانگیز در صنعت و فضای آکادمیک کمک نمود.

کاربردهای هوش مصنوعی

کاربردهای AI شامل موتور جستجوهای پیشرفته وب (مثل گوگل)، سامانه توصیه‌گر (که توسط یوتیوب، آمازون و نتفلیکس استفاده شده‌اند)، فهم زبان انسان‌ها (همچون سیری، دستیار گوگل و الکسا)،  خودروهای خودران(مثل تسلا)،  تصمیم‌گیری خودکار و رقابت در بالاترین سطوح سامانه‌های بازی استراتژیک (همچون شطرنج و گو)

شاخه های هوش مصنوعی در دانش رایانه

شاخه‌های گوناگونی از هوش مصنوعی در دانش‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند، برخی این شاخه‌ها عبارتند از:

یادگیری ماشین (Machine Learning)

شبکه عصبی مصنوعی (Neural Networks)

بینایی ماشین ( Machine Vision)

سامانه‌های خبره  (Expert System)

پردازش زبان طبیعی  ( NLP)

الگوریتم ژنتیک  (Genetic Algorithm)

مفاهیم مرتبط با روباتیک  ( Robotic)

ترجمه و تالیف دلفی گروپ

منبع: ویکی پدیا

این مطلب توسط دلفی گروپ تالیف و ترجمه شده است. هر گونه برداشت بدون لینک منبع ممنوع است.

دیدگاه‌ها ۰


ارسال تیکت جدید